There was an error in this gadget

Friday, December 31, 2010

Two Thousand Double One


HAPPPPPPPPY NEW YEARRRR guyss !!! Hahaha . Seronok plak aku ni . Siyes aku tak sedar esok dah 2011 . krinnggg kringgggg 

muncul azam baru tahun 2011 . ape mende ye ? jap aku fikir 
ehh , boleh ke azam bgtau org lain ? x pyh lah korang tau aku tau dah lah
hehehe xD

  1. Aku nak kurus ! errr *perlu k ? -,- Hahaha
  2. Aku nak TINGGI ! tinggi mna kau nk ni . KLCC ? lol
  3. Nak kaya ? x pyh lah buat msa skang ni . blanja dulu eh . hehe
  4. Nak pakai kereta ? Okey . itu mungkin :P Hehe
Lagi lagi lagi ? arghhh ! x tau aku dah

Dah lah tu suma tak penting . 2011 azam baru hidup baru bini baru *okey yg last ni x perlu haha

Happy New Yearrr Summaaa
Salam syg dari saya . muak muak <3 :P

P/s : dulu kecik2 berazam nak bli kete control pakai minyak . smpai laa ni x dpt . Haha

Thursday, December 30, 2010

Kesana

3.43 p.m bersamaan 30/12/10

fuhh , sedang packing barang untuk berangkat ke satu tempat yang tak dinyata kan dlm peta Malaysia . Hahaha
busy , rasa cam nak bawak satu bilik ni p sana

but , at the same time rasa takut sgt and sedih . sbb nak tgglkan semua bende yang aku syg kat sini . kawan2 aku semua tahan aku ckp jgn pegi cam Akademi Fantasia sudah . hahaha . nak buat camne kawan , terpaksa lahh . sila lah faham situation saya sekarang okey ;) tada apa lah yg nk dirisaukan

Hari ahad ni lah last di sini sebelum berangkat , and ini mungkin last post kut . sbb kat sana tak tau bila boleh on9 and aku tau mesti busy gila lah kat sana nanti , plus nk sesuai kan diri lagi . Hahaha

Btw , I wish all of you good luck dlm hidup and and kputusan SPM soon okey . muah muah :P  Byeeeeeeee

P/s : ...................

Wednesday, December 29, 2010

Abracadabra

Mengharapkan KEAJAIBAN berlaku Hari ini !



P/s : Teringat cerita Cinderella yang penuh dengan magis ;)

Tuesday, December 28, 2010

Message



Beep ! 1 new message

Si Kosong : Hello , apa khabar ? lama tak dengar cerite :)
Aku : Hello :D sihat alhamdulillah , beselah artis busy dengan kerja . Haha

Bla bla bla and bla

Si Kosong : Semua yang saya buat sebab saya SYG KAN AWK
Aku : Hurmm ....

Dan seterusnya . Lu pikir lah sendiri

Happy gilalah semalam . Hahaha :) *macam dunia ini aku yang punya . Err dialog cerite ap eh ni ? x hengat . Haha . Okey , mungkin ada pintu2 bahagia yang nak datang sempena tahun baru nak muncul ni ? Insyaallah
Doakan aku banyak2 supaya boleh mula hidup baru yang lebih adventures ni . weeeeee ;)

P/s : Org tua2 cakap . Jangan suka sangat nanti esoknya berduka . err -,-

Monday, December 27, 2010

Sunday, December 26, 2010

Last Moment

20/12/10 adalah hari terakhir aku berada di sekolah . Rinduu yang teramat sangat rasanya nak datang sekolah . Tapi rasanya baju putih dan seluar hijau tu aku dah buat kain buruk kut , ke derma anak yatim . Hahaha :P

Tersangat rindu dekat class aku , kawan2 aku for sure , Cikgu2 aku *Teacher Lim , Teacher Rahina (kuat jerit dia ni) hahaha . Cikgu Jemm . and and yang semestinya Cikgu Isa Ansori . kenapa dia ? sebab aku rindu nak kene conteng muka , junjung piala yang besar giant pusing satu sekolah dan kawad mengundur 4 round . Hahaha . Suma sebab tak siap kerja , ponteng class . itu standard :P hehe

Okey , korang tengok lah last moment aku kat sekolah . Last paper Ekonomi 1/2 :)


                                        
                                    
                                                  

Will miss this moment EVER ! :) taking care guys .muah ! muah !  Haha
                                    
                          
                                                           
P/s : Selepas ini Belajar . Kerja . Kawin . Dapat Anak . Mati

IKRAR

Dengan ini saya berjanji tidak akan mempercayai lagi mana mana manusia yang bergelar sahabat dan kawan ! mahupun BFF .




                                                    
                                                                 TERIMA KASIH

Saturday, December 25, 2010

BBM PIN : BLACKBERRY


Okey , kali ni aku nak share some information untuk korang . Walaupun mostly kawan kawan aku tak pakai BB atas alasan tertentu *tertentu sangatttt . Hahaha .

Act , this is not new sbb mmg orang yang pakai BB memang tau pasal benda ni . but , apa salah aku share kan mungkin ada yang tak tau yang baru nak berjinak pakai tuu . boleh lah baca or mungkin yang akan beli boleh juga supaya perjalanan anda lebih mudah . Hahaha *tiba tiba keluar iklan shell :P


  1. Untuk kebanyakkan model , number BBM korang boleh dapat dengan taip "MYPIN" dekat search BB massenger *tak kan BB massenger pun x tau . atee jenuhh lah teman nak menexplanation . Hahaha . lepas tu tekan butang space bar dan ia akan keluar
  2. Cara lain untuk dapatkan pin tu korang pergi options menu dekat BB massenger . Lepas tu pilih status dan BBM pin akan keluar 
  3. Untuk blackberry Curve 8900 . Cara terbaik untuk dapatkan pin korang dengan pergi ke home screen , then tekan (alt) (left shift) dan butang (h) dalam masa yang sama . lepas tu scroll ke bawah yang ada cakap "PIN" pin korang adalah nombor atau kombinasi senarai yang berikutnya .
  4. Kalau semua tak boleh jugak , options korang lah jalan terbaik - tengok dekat kotak handphone yang korang beli tuh. BBM Pin korang patut ada kat sticker yang ada pada kotak tu 
  5. kalau tak faham jugak apa aku cakap ni korang tengok jela video ni http://www.youtube.com/watch?v=IzD9L4XgBgA
Okey , nanti ada apa apa lagi aku share ;)

P/s : handphone dah makin canggih makin susah nak pakai -,-

Keputusan Terakhir


Akhirnya , aku membuat keputusan untuk men DEACTIVED kan account facebook aku atas alasan yang tidak dapat dinyatakan buat masa sekarang :)

maaf kepada rakan rakan yang mungkin ada yang tak tau pasal ni . Keputusan ini diambil dan seharusnya dibuat 2mggu yang lalu tapi ditangguh . Aku rasa banyak benda yang perlu dibaiki xpecially diri aku ni lah kan . Hahaha . Yelah , sbgai manusia mmg kita tak lari dari mmbuat kesilapan kann ;)

Btw, jangan lh risau pasal aku *korang peduli pun tak kan . Hahaha . pandai pandai aku lah nak hidup . Korang aku tade jangan nakal2 ;D hahaha . Jumpa lagi kalau ada jodoh . meoww :P

Akan rindduu gila kat : Arafat . Badrul . Herry . Jamil . Hsnizah . Aina . Shitah . Mimie . Amir . Syuk . Syahmi . Nazim . Reen . dan ramai lagi yg terdapat dipasaran *malaih nak sebut satu satu . Hahaha :) byeeee

P/s : Jin Bogel Jin Bogel . Silap Ding dong bell . Haha . Happy Birthday to my beloved cousin KHAIRIL AMNI ;)

Friday, December 24, 2010

Rehat dan Tidur



ahh , mata aku dah bengkak dah ni . Ni suma Old Town White coffee punya pasai . Semalaman aku tak boleh tidur . memang gila lah . Pukul 4 pagi baru aku tidur . tergolek sana tergolek sini . dah cam paus brgerak . Hahaha . Bengong ;P

Okey , aku baru saja balik daripada menyihatkan badan *Exercise leerr . Aku duk umah punn bukan duk buat apa . balik balik main Naruto Shipundek Ni . Hahaha . Misi dah 10 kali habis dah . PS2 punya pasai . itulah jadinya .

Sekarang ni , aku nak rehat jap . Hari ni Jummat kenelah siap siap p Solat Jumaat . Yang Uzur tu sedar sedar lah diri nyaa . Kiamat Sudah dekat . ye idok teman cakap ni . Hahaha . Okey , See ya ;)

P/s : Lawan sapa badan paling taff and six pax . wohoo ;)

Hang Tuah


Fuyooo , tengok tengok . Proton ada concept car lah . Hahaha . hebat bukan ? aku bangga jadi rakyat Malaysia . Finally , dari kereta petak petak tu *SAGA kut nama dia . Hahaha . sekarang dah ada Concept car terus . Oh , bagus . setapak lagi kemajuan Malaysia dalam mencapai misi 2020 ;) *kereta kat atas tu nama dia Proton Tuah :)

Even , negara kita baru nak membangunkan . Kira okey lah tuu . sebagai rakyat kita harus menyokong dan bekerjasama memajukan negara *Tiba tiba terbuat ayat karangan pulak kan . biasalah budak baru habis SPM gitulahh . Hahaha

The new one from Proton Inspira kut nama keretanya . Walaupun family aku tak pakai Proton . Tapi aku sokong jugak lah ;) hehe . Kereta Proton makin manntop . tak yah lah korang duk bazir duit beli Mercedes atau BMW nak bergaya . Proton sudahh . Harga pun berpatutan . cuma kualiti mungkin perlu dipertingkatkan lagi ;) barulah boleh pasarkan ke peringkat dunia pula . hee

P/s : Mengharapkan yang lebih baik dari MALAYSIA ;)

Don't Cha ?

Haa , tajuk entry kali ni tade kene mengena langsung dengan apa yang aku nak cakap kan . Kenapa ? eh , aku punya suka lah . Hahaha :P *gurauu gurauu .

Okey , berbalik pada mende yang aku nak cakap . Ehem ehem . dengan ini saya yang bernama (seperti yang tertera di dalam surat diatas) *amboi . cam nak mohon KWSP ke PTPTN . Hahaha . nak nyatakan kepada mereka yangg berminat and tergila gila kan sangat IPHONE 4 tuu . henti henti kan lah membeli . Hahaha
kenapa ?

Sebab next year , Iphone keluar baru . Iphone 5 . haaa , for sure lebih baik dari sekarang . andd masalh masalh yang dihadapi kat Iphone 4 juga mungkin sedikit sebanyak akan diperbaiki . salah satunya ? skrin yang cepat sgt duk nak retak tu . sekali jatuh pecah seribu . Hahaha .

Aku dengar gosip ni dari CIK MURAI . tapi bukan murai.com yang pasti . Hahaha . mungkin dipasarkan pada JUNE tahun depan :) jadi bersabar lah wahai sekalian hambaku . ganjaran akan lebih lumayan jika bersabar *HOTAK KAU . haha


Adakah sebegini rupanya ? haa , akan datang ;)

P/s : masa akan datang mungkin HP security pakai Eyes scanner . Tak mustahilkan ? :)

Thursday, December 23, 2010

Tentang MEREKA


Tiba tiba aku teringat kan kawan kawan lama aku , kemana diaorang sekarang . hidup lagi ke ? *choyy , mulut . Hahaha . dalam aku mencari dan mencari persahabatan yg konon nya FOREVER youu . tiba tiba aku terjumpa mereka balik .

wahh , makin cantik dan hensem2 belaka lah korang . *aku pun kene puji tauu . Hahaha . nak jugak kan . yang gemok dah kurus dan sebaliknya :P terimbau lah segala kenangan di sekolah rendah . mmg kelakar kalau diingat kan :D seronok , rasa mcm nak ulang blk ja masa tu .

Walaupun sekarang aku ad BFF baru . tapi dorang tetap dalam hati aku . lagipun , salah sorang BFF aku kononnya dah buat taik . choyy . pegi mati lah kau , makan minum pun aku tanggung . tula psl takut nk kawan dgn org tak setaraf , dorang ni pisau cukur cap ayam sgguh . *jangan terasa okey . khas dituju untuk beliau seorang sahaja . hehe

But , I don't mind . seperti yang aku sendiri selalu cakap . Everything happens for a reason ;) perginya dia bersebab kerana mungkin ada yang lebih baik untuk aku pada masa akan datang . Insyaallah

FRIEND'S FOREVER ? :)

P/s : Sedap juga Old Town punya coffee :) ganti dgn nescafe . hehe

HKLBR


HKLBR ? binatang apa tu ? sabar sabar sekalian rakyat ku *amboi . Haha . Entry kali ni nak cerita pasal filem yang satu ni . Tengah galak duk tayang kat pawagam skang . Cerite ni terbaik okey , memang kelakar tahap max . boleh terkeluar halkum gelak . Hahaha . 

Part paling menarik apabila dorang make a decision untuk pergi tgk Kak limah kat rumah . ahh , Bertempiaran lari . Usop yang naik kerusi roda tuh boleh bangun tolak kerusi roda dia lari . lari laju dari org yang tak sakit lumpuh . Hahaha . 

Tengok lah beberapa part menarik dalam cerite ni .




 Abi Huraira (Johan RL) pacak motor dia lapan tiang . Eh , silap lapan batu nisan . Haha

Setakat ni jumlah kutipan sudah mencapai 4 juta * masih ditayangkan
okey lah menkome kalo rasa berkenan beno dihati . p lah tengok , idok lah teman menghalang .
sokong lah filem tempatan ye . sbb cerite nih mmg terbaik bebenor :D

P/s : teringat dialog pergghhh bau TELOR . hahaha xD

Wednesday, December 22, 2010

Mencari Arah



Pheeeeewww . bannnnggg ! tiba tiba terjaga dari tidur , pening melilau dah otak . tengok sekeliling bilik
sunyi dan kosong . okey . apa lagi ujian untuk hari ini . huh *SELAMAT PAGI

Hari ini duduk rumah sahaja , pagi yang indah . kat rumah tade org . abg dah blk rumah dia . adk dah blk dgn mama k rawang . papa as usual kerja 24 hours .

tiba tiba terfikir diri yang dah pun tamat zaman persekolahan , mana aku nak pegi ? banyak dengar kwn dh kerja *aku terlalu penat untuk mencari kerja , biarkan dulu . serius aku tak biasa dgn keadaan ni . aku rasa kosong dan kosong . apa aku nak buat ni ? selalu pegi sekolah saja hidup aku . 7.00 a.m - 5.00 p.m
semua kat sekolah , but now ? ohhh , memang membesar lah aku klu terus mcm ni . hilang lah six pox aku . Haha . xD

Kenapa aku tak hang out je dgn kwn2 ? LOL . aku ni kalau nak keluar mesti ada tujuan . tak suka melilau naik motor tak tau arah tuju . aku pening camtu . haha . okey , sekarang termenung dan termenung lagi . Kelmarin mama dtg and masuk bilik . bg satu surat . aku ingat apa mende , rupanya dia suruh pilih UNIVERSITI . aku macam , eh hapa ni . awai lagi * tak sedar tiga bulan skang mcm tiga hari jeh . err
okey , btw thanks mama .

aku pening , mana satu ni :( semua tempat jauh semacam . tapi okey jugak . boleh lari dari masalah * walaupun tau masalah takan selesai dengan melarikan diri . haha . err . dan pilihan aku adalah....

to be continue

P/s : kau ingat drama lagenda PUTERA KATAK je ada to be continue . Hahaha

Zacco & Graphy




Okey korang , now aku nak perkenalkan kat korang satu page di Facebook yang baru sahaja dicreate *untuk photography . Actually , page ini abang aku yang buat *nak tunjuk bakat lah konon :p ampun abg . hehe

So , sebelum korang bergosip seorang diri , apa kata tengok dulu preview gambar sikit ;) after that boleh like kat facebook *kalau berkenan di hati . ye idok teman org PERAK . Do I care ? haha






Pendapat korang ? kalau suka boleh buka link ini dan like okey . Thanks :)

P/s : Kami budak baru belajar , ambil galah tolong tunjukkan . eh , ad betui kah ? xD

The HZ


HZ singkatan bagi Hanis Zalikha nama yang manis semanis orangnya . Beliau kini telah mencetuskan satu fenomena dikalangan masyarakat kini . Hebat bukan ? siap masuk PAPER METRO MUKA DEPAN . hah , kau ada ? Haha .

Okey , btw aku sendiri tak berapa kenal sgt dia ni . Si blogger yang agak hebat dimata aku . aku nak jadi cam dia ? yang hadooo . blog bukan makanan aku untuk cari publisiti . malas tersangat nak membloging ni sebenarnya


The one and only word yang boleh aku cakap sekarang adalah . She beautiful :) but , aku tak melting pun . sebab ? aku tak minat . haha xD ini dari kaca mata seorang lelaki saja tentang fizikalnya . hehe . btw , tak setuju dengan statement paper metro HZ atasi Siti Nurhaliza


Choyy , there is no one yang boleh lawan Siti lah ;) Siti the best whenever there is too much artis from realiti show yang muncul . Hehehe .

*The boom boom | okey , I gtg . dah dengar bunyi pot pet pot pet dah kat luar tuu ;) see ya guys

P/s : Lepas ni susah lah artis nak cari makan * faham2 sendiri lah ;)

Thursday, November 4, 2010

3rd Edition



Oh my . This is my 3rd blog that I've made . HAHA
is being too much atas alasan tertentu okey ! (x ingat password) :P

so , enjoy and come follow my blog edisi ke-3 .
dah macam kamus dewan . haha

p/s : aku memang seorang yang pelupa *SIGH*