There was an error in this gadget

Saturday, December 25, 2010

BBM PIN : BLACKBERRY


Okey , kali ni aku nak share some information untuk korang . Walaupun mostly kawan kawan aku tak pakai BB atas alasan tertentu *tertentu sangatttt . Hahaha .

Act , this is not new sbb mmg orang yang pakai BB memang tau pasal benda ni . but , apa salah aku share kan mungkin ada yang tak tau yang baru nak berjinak pakai tuu . boleh lah baca or mungkin yang akan beli boleh juga supaya perjalanan anda lebih mudah . Hahaha *tiba tiba keluar iklan shell :P


  1. Untuk kebanyakkan model , number BBM korang boleh dapat dengan taip "MYPIN" dekat search BB massenger *tak kan BB massenger pun x tau . atee jenuhh lah teman nak menexplanation . Hahaha . lepas tu tekan butang space bar dan ia akan keluar
  2. Cara lain untuk dapatkan pin tu korang pergi options menu dekat BB massenger . Lepas tu pilih status dan BBM pin akan keluar 
  3. Untuk blackberry Curve 8900 . Cara terbaik untuk dapatkan pin korang dengan pergi ke home screen , then tekan (alt) (left shift) dan butang (h) dalam masa yang sama . lepas tu scroll ke bawah yang ada cakap "PIN" pin korang adalah nombor atau kombinasi senarai yang berikutnya .
  4. Kalau semua tak boleh jugak , options korang lah jalan terbaik - tengok dekat kotak handphone yang korang beli tuh. BBM Pin korang patut ada kat sticker yang ada pada kotak tu 
  5. kalau tak faham jugak apa aku cakap ni korang tengok jela video ni http://www.youtube.com/watch?v=IzD9L4XgBgA
Okey , nanti ada apa apa lagi aku share ;)

P/s : handphone dah makin canggih makin susah nak pakai -,-

No comments:

Post a Comment